torsdag 30 december 2010

Allt går med våld och vaselin!

Eller?

Fast mitt bästa medel just nu är kroppspuder och inte vaselin. Tåfickorna på Trek Flow är grymt trånga. Med tåstrumpor får jag inte i varken lilltårna eller de som sitter bredvid. Men det går att springa ändå.

Barfota med ett halvt kilo kroppspuder får jag i alla tår förutom vänster lilltå. What's up med det Vibram?

Tanken är att jag och sambon ska ta en morgonjogg i skogen imorgon och det vore skönt att få in en bra teknik hur jag ska få på mig dem ordentligt. Förkylningen är inte så farlig, jag är mest snorig och harklig. Känner mig inte slö och orkeslös och har ingen feber. Det ska bli intressant att få uppleva känslan av att vara nästan 6 kg lättare jämfört med sist jag sprang i skogen.Men jag undrar hur jag ska undvika att snön kommer in på huden om jag kör utan strumpor? Några benvärmare har jag inte.. Hmm..

4 kommentarer:

 1. Är så sjukt nyfiken och sugen på att skaffa ff, men blir det inte kallt på vintern?
  väntar nog till sommaren med att skaffa ett par då är jag nog i bättre form själv också, är ganska tung blir förhoppningsvis lättare tills dess.
  Men du får gärna rapportera hur det kändes å hur många minus det var ute=)

  SvaraRadera
 2. Beffa: Åh! Men det är inga problem. Jag har sprungit med innan i snön, men det var några veckor sen nu. Jag frös om fotsulorna under första kilometern men sen var fötterna det jag frös minst om :)

  Men det är ju absolut roligast att springa med fivefingers på våren och sommaren då det är varmt och man verkligen känner underlaget :)

  SvaraRadera
 3. Mina var också besvärliga i början, men nu har de format sig bra efter mina fötter och det är inga problem att få alla tår på plats ens med tåstrumpor under. Jag kör med benvärmare nerdragna över skon och upp till knät, de sitter faktiskt på plats förvånansvärt bra. Fast jösses vad svettig jag är om vaderna när jag kommer in efteråt. ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag meckade ihop ett par ankelvärmare till dagens snölopp: Tog ett par gamla sockor, klippte av tårna. Dra på som vanligt och vik upp delen som normalt sitter över foten (man skulle kunna rulla ner den något och således få en damask över VFF.

  SvaraRadera