lördag 6 november 2010

Varma fötter i skogen

Jag tog en promenad i skogen med min mamma idag. Kände ingenting i foten den första halvtimmen, sen började det göra ont. När jag och Fredrik var och handlade mat gjorde det riktigt ont.

Sist jag hade ont på samma ställe tog det iallafall två-tre veckor att bli bra, så jag räknar med samma tid nu också. Det blir absolut ingen löpning på ett tag, och Jätten Bule-löpet imorgon får jag återigen agera hejjarklack åt min sambo.Fötterna höll sig iallafall varma med Flow Trek och tåstrumpor :)

4 kommentarer:

 1. Hejsan,

  Stötte på din blogg för någon vecka sen när jag letade info om Fivefingers och vinterlöpning. Är också övertygad om att olika typer av minimalistiska skor är betydligt bättre för kroppen än dämpade och höga löparskor. I mitt fall har löparskor lett till löparknä två gånger, medan odämpade skor har lett till att jag kunnat börja spring utan skador. Köpte mina första fivefingers förra helgen och lite annorlunda mot de Terraplana Evo;s jag haft innan, men känslan är skön!

  //Niklas

  SvaraRadera
 2. Jag springer också i VFF(eller försöker kanske man ska säga) och har ont på precis samma ställe som dig! Fast det är vänster fot. Jag har fått det förklarat att det är senan till en muskel som fäster under stortån och går runt fotknölen och har sitt andra fäste uppemot knäet! Tydligen kan man få ont där om man är otränad i musklerna i fot/underben då senan får ta mycket av belastningen. (eller nått, det är visst den muskeln/senorna som håller upp hålfoten).Lösningen jag fick var stretching av djupa och ytliga vadmusklerna och några övningar. Ex. stå på ett ben och håll balansen utan att använda armarna, tåhävningar m.m. Sluta gå så fort det gör ont, det ska vara bra att använda hålfotsonlägg om man ska gå långt medan senan läker och man bygger upp styrkan. Sedan kan man försiktigt trappa upp gå/löpning i VFF igen(medan man fortsätter med övningar och streching). Det var de tipsen jag fick, om de fungerar vet jag inte än. ;o) Men jag ville dela med mig lite, jag vet hur frustrerande det är!

  SvaraRadera
 3. Niklas: härligt! :-) kul att du hittat hit!

  SvaraRadera
 4. Martina: åh! Intressant. Tack för tipsen. Tycker det är lustigt att jag alltid fått fotskador i vanliga löparskor men inga alls med fivefingers, de som alla är så rädda för.

  SvaraRadera