söndag 12 juni 2011

Från gräsplätt till gräsplätt

Efter att inte ha kunnat springa på 3-4 dagar var jag riktigt sugen idag! Ren barfotalöpning brukar skona benhinnorna ganska bra, så jag skippade skorna och fick med mig Fredrik ut på en runda. Han hade redan sprungit 14 km innan frukost med Akele, men det gick bra för honom ändå :)

Vi sprang på fin och halvfin asfalt hela vägen. Det var riktigt härligt! Vädret var kanon, soligt, lagom varmt och blåsigt så jag inte blev allt för varm. Efter ungefär halva distansen började undersidan av fötterna ömma. Främst främre trampdyna precis innan stortån. På högerfoten har jag haft en stor blåsa som jag tagit hål på och där sved det på ganska bra. Vi stannade till en stund och drack lite vatten medan vi tittade till våra fötter. Resten av biten fick jag springa i gräs så gott jag kunde. Hoppade från gräsplätt till gräsplätt sista kilometern.

Annars kändes barfotalöpningen väldigt avslappnad och okomplicerad. Jag njöt fastän fotsulorna sved och tempot fick sänkas något. Pulsen var ovanligt låg för tempot och jag upplevde löpningen som lättare än på länge. Vi sprang 5,69 km på 39 min med en medelpuls på 167 slag (78% av max).Min stortå såg helt mosad ut när jag kom hem. Lätt värt! :)

5 kommentarer:

 1. Det var minsann utan strumpor och skor! Verkar som om ni har väl upptränade fotsulor - vill jag också ha! Tycker det är fascinerande då man märker att fötterna slappnar av efter att man tossat runt med FFs ett tag!

  SvaraRadera
 2. Yeay!! Heja heja!
  Håller med om att benen mår bättre när man springer bara :)

  ...var har din kille hittat sina komp. "strumpor" ?
  Är lite nyfiken på dom! Har sett flera som springer i liknande (t.ex Patrick Sweeney http://4.bp.blogspot.com/-54LF1d4u7C8/TfDb1gv2cGI)/AAAAAAAAZrE/be-cCWbRoG4/s1600/Patrick-Sweeney.jpg)

  SvaraRadera
 3. Martin: Jag köpte dessa "vadkompressionssleves" på mässan som var innan Göteborgsvarvet. Det var företaget Sportsupport som sålde direkt där. De säljer även på sin hemsida: http://sportsupport.dk
  och levererar till hela norden.

  Jag är iallafall skitnöjd med dessa. Hade lite problem med ont i vader och lite krampkänningar ibland men med dessa har jag kunnat öka träningsdosen ganska mycket och ändå känns vaderna kanonbra.

  Hoppas du får tag i några :)

  SvaraRadera
 4. Sofie: Ja precis! :) Jag tror löpning med fivefingers hjälp till en del. Nu är målet att kunna springa 5 km utan att slice:a sönder fotsulorna ;)

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte om jag är helt efter nu men att springa barfota, det låter helt galet! Jag skulle inte palla en minut ens, ni gör det bra :)

  SvaraRadera