onsdag 1 juni 2011

Springa med eller utan musik?

Under de senaste tre loppen har jag slopat hörlurarna för att istället fokusera på upplevelsen.

Det har känts sådär kan jag väl erkänna.. Göteborgsvarvet var riktigt segt, men å andra sidan är det svårt att komponera en låtlista som ska hålla i nästan tre timmar...

Jag hade tänkt springa med musik på Blodomloppet men jag råkade slarva bort hörlurarna en stund innan start. Att ge järnet i 5 km utan musik.. hur jobbigt kan det va? Det jobbigaste är att höra sitt eget flåsande, det blir mentalt jobbigare om jag hör hur kroppen får kämpa. Lyssnar jag på en riktigt bra låt kan jag bli väldigt lycklig när jag är ute och springer. Hela upplevelsen förstärks.

Däremot vill jag inte bli totalt avskärmad av allt runt omkring mig, och väljer sällan att springa med sk. in-ear hörlurar. Alltså sådana små hörlurar som sluter tätt i örat. De hörlurar som följer med iPod funkar bra för mig.Hur är det för er andra? Med eller utan musik?

7 kommentarer:

 1. jag har musik i lurarna när jag tränar men aldrig på lopp
  på loppen vill jag ta in allt runtomkring, publikens hejarop, pepp från andra löpare, musik längs banan..

  SvaraRadera
 2. Jag springer utan. Tycker det är mer avkopplande då.

  SvaraRadera
 3. Aldrig musik, jag vill uppleva allt omkring mig när jag springer. Speciellt om det är i skogen.

  SvaraRadera
 4. Kör alltid utan musik - känner mig mer närvarande då på något sätt. Däremot så presterar jag inte lika bra tider utan musik :)

  SvaraRadera
 5. Har alltid varit väldigt emot att springa med musik. Att känna av omgivningen är alltid grymmast tycker jag.

  Har dock omvärderat då det är utmärkt ur träningssynpunkt att ha låtar i rätt tempo (180bpm/90bpm beroende på hur man räknar) för att upprätthålla bra form stil :)

  SvaraRadera
 6. sprang aldrig med musik förut, men nu blir det oftast att jag har med Mp3. Så man slipper höra sitt eget flåsande som du säger.

  Men jag funderar på att kanske börja lyssna på någon ljudbok också så man liksom inte tänker så mycket på att man springer! Vet inte om det funkar, men värt att prova kanske!

  SvaraRadera
 7. Jag springer faktiskt nästan alltid med. Det har blivit en dum vana. Skulle gärna vilja vara utan...men får för mig att jag springer snabbare med...

  SvaraRadera