onsdag 1 juni 2011

Vansbro halvmarathon i juli?

Märks det att jag inte direkt har fullt upp på praktiken idag? ;)

Jag surfar runt på sidor som into the wild vars bloggare är riktiga terräng-junkies. Väldigt inspirerande läsning om bland annat Sydkustloppet i våras. Och ser ni vad han har för skor på sig? ;) Sidan bjuder på riktigt inspirerande löparhistorier med snygga bilder. Synd att inläggen inte duggar särskilt tätt just nu..

Projekt barfota-Martin tipsade mig om Vansbro halv- och helmarathon för ett par veckor sedan. Blev helt fast direkt. Har ni sett sån fantastisk miljö? Jag vill springa! Men så började hjärnspökena.. "Men Dessi, du har bara en månad på dig att träna upp dig inför en halvmara", "Men du har ju sagt att långlopp inte är något för dig?" och "Är det inte lite långt att åka?". No way! Inte när det är såhär vackert. Är helt tagen.

Saxat från hemsidan:
"Längtar du efter riktig terränglöpning?

Då är Vansbro Marathon utmaningen för dig, terränglöpning med marathonlängd (+42 km). Tävlingsdag är onsdag 6 juli i simmarveckan (v.27).

Vi springer efter vackra Västerdalsälven, Inlandsbanan, genom fäbodar, över broar, på spångar och över natursköna rullstensåsar. Underlaget är mycket varierande med stigar, vandringsled, spångar, skogs- och grusvägar och slutligen max 1 % asfalt.

Vansbro Marathon är inget varvlopp utan en enda lång slinga med ny terräng att avverka hela tiden. För de som inte vill springa ett helt marathon så finns även Vansbro Halvmarathon med start mitt på banan vid Nya Årbergsvägen (lat. 60.43627° long. 14.27458° kl. 15.30)

Vansbro med omnejd bjuder på vacker natur med inslag av historia skapad av flottare, rallare och skogsmän. Spring i nuet, ta del av historien och bana väg för framtiden!"

Av bilderna att döma ser det inget annat än fantastiskt ut. Jag väljer sånt före vilket asfaltslopp som helst alla dagar i veckan. Göteborg var tämligen oinspirerande och monotont att springa runt i. Terräng tycker jag är jobbigare än asfalt men variationen av underlaget gör det mycket enklare mentalt och samtidigt mycket roligare!

Det enda kruxet är att Fredrik inte påbörjat sin semester när loppet går av stapeln och inte kan ta ledigt.. Om någon är sugen på att springa är det bara att hojta! :)


Bilder från www.vansbromarathon.se

4 kommentarer:

 1. hm, vill gärna...men det är för långt för mig...en halvmara vore mer rimligt för min del...

  SvaraRadera
 2. Ivana, läs rubriken igen :) Det är halvmaran jag vill ge mig på.

  SvaraRadera
 3. Ivana Vukadinovic1 juni 2011 22:41

  hm, jag ska se om jag är ledig så återkommer jag. vore askul att springa det loppet! fin miljö är det också.

  SvaraRadera
 4. Verkar så jäkla nice men kommer nog inte köra i år. Kanske satsar på maran nästa år istället! :)

  SvaraRadera