torsdag 27 januari 2011

Fila skeletoesFiveFingers-kopia? Fila själva säger nej och menar att skeletoes mer är en aktivitetssko än en löparsko och inte konkurrerar med FiveFingers just därför. Skeletoes är inte ämnade att springa i, men fungerar fint för t.ex. promenader, cykling och simning.

Dessa punkter skiljer Fila skeletoes från FiveFingers:

 • Sulan på skeletoes täcker inte ovansidan av tåboxarna
 • Skeletoes har fyra istället för fem tåboxar, det är lilltån och tån bredvid som får dela tåbox. Det gör att de är enklare att få på sig och underlättar för dem som inte kan bära FiveFingers av den anledningen.

Har inga uppgifter om hur tjock sulan är, men den verkar inte ha några flex-punkter som FiveFingers har.

Priset är väldigt konkurrenskraftigt. Den kommer ligga på 59 dollar för män respektive 49 dollar för kvinnor och barn.

I februari släpps dem i USA och jag vet inte ännu om de kommer komma till Sverige. Läs mer på birthdayshoes.com och spana in fler modeller på Comet Shoes.

3 kommentarer:

 1. Coolt. Inget jag kommer skaffa tror jag, men det är kul att intresset ökar. Och VFF kan ju rimligen inte ha monopol på alla sorters tåskor bara för att de var först och störst på just det. Ibland är det bra med konkurrens. :-)

  SvaraRadera
 2. hum hum hum.... har vibrams någon mönsterskydd/patent? För det där är väl lite skrämmande likt? jag blir misstänksam....

  The original - and best.

  SvaraRadera
 3. Fine: Håller med! :) De har patent på att sulan går upp lite över och på tåboxarna för att tyget inte ska gå upp. Annars vet jag faktiskt inte.

  SvaraRadera