torsdag 27 januari 2011

Tröskelfarten kunde se sig om..!

Vi kom till Campushallen ungefär 19:15, en kvart innan träningen började. Det var en hel drös av löpare där. Både elitlöpare och sådana som mer är som mig :) Vi började först med uppvärmning och lite löpskolning, några varv runt löparbanan, kanske sammanlagt 1 km.

Sen kom Olgorna. Kändes riktigt bra första set:et, var svettig men det var ungefär allt. Efter andra set:et kändes det tuffare, jag hade svettats betydligt mer och det tog längre tid för pulsen att sjunka i pausen. Beslutade mig ändå för att köra ett tredje set även om de rekommenderar två set för nybörjare, och fick då bita ihop aningen mer. Jag andades tungt men sprang kontrollerat och kunde hålla koll på varven. Jag tror en del mer erfarna löpare sprang med fotpod och hade programmerat sina löparklockor så de pep vid rätt tillfälle, för det pep både här och där. Men jag kände att halva utmaningen låg i att hålla koll "manuellt" så att säga.. ;)

Jag tror jag sprang lite väl snabbt ikväll. Men det är inte så lätt när jag aldrig får mjölksyra. Pulsen var uppe och sniffade på 200 mest hela tiden, men det kändes inte jobbigt, så jag ignorerade pulsen och körde på känn. Jag skulle inte stupa efter sista set:et men jag ville ändå avsluta och känna att jag inte skulle orka med ett enda set till. Det lyckades jag med. Jag var helt färdig!

Tränaren kom fram till mig, Fredrik och Theresa och började prata med oss. Han hade lagt märke till våra nya ansikten. Han var verkligen jättetrevlig och ödmjuk, det märktes att alla var välkomna oavsett förutsättningar.

Garmin reggade bara 5,6 km då jag missade att starta klockan och kom på det när jag redan sprungit två varv (200 m/varv). Så här kommer statistiken på det Garmin uppmätte:

5,6 km på 34:07 min (6.06 min/km), snittpuls 199 (93% av max), maxpuls 208 (97% av max).

Det betyder att jag måste hållit ett tempo på under 6 min/km på de snabba varven. Absolut inte "något över tröskelfart" som var menat. Men det var inte bara jobbigt, det var även väldigt kul! Tror jag bokat in mina torsdagar framöver :)

6 kommentarer:

 1. Men hur kunde den mäta inomhus?

  SvaraRadera
 2. åh va roligt!! Var det någon annan än er som hade FF?

  SvaraRadera
 3. Fine: Ja faktiskt! En annan kille, men det upptäckte vi inte förrän det var slut. Kul att det sprider sig :)

  SvaraRadera
 4. Emma: Även om klockan inte mäter distans via GPS:en så mäter den ändå pulsen och tiden. Sen vet jag hur många varv jag sprang och varje varv är 200 m. Så det är bara att räkna ut :) Kanske skulle ha omformulerat mig i inlägget, Garmin visade alltså inte distansen bara tiden.

  SvaraRadera
 5. Det låter så roligt! mmmm jag kanske borde testa också?
  Jag har så nära mig Campushallen!!
  Ska fundera lite.
  Men vad duktiga ni var och springa där!!
  Kul!!

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Ja jag tänkte väl, hehe. vad har jag nu missat för funktion liksom :P

  SvaraRadera