måndag 24 januari 2011

Kyligt långpass, 9 km

Efter söndagens härliga långpass kände jag mig pepp! Mitt mål var att även under det här passet ligga runt 80% av max och springa ungefär en timme. Så blev det.

Tejpade fossingarna där jag behövde och tog på mig långkalsonger under löpartightsen då det var lite kyligt ute. Sprang ungefär samma runda som sist, första kilometern gick snabbast med en riktigt låg puls. Men allt eftersom jag blir varm höjs pulsen och jag får sänka tempot för att pulsen inte ska sticka iväg.

När jag kom till Universitetet möttes jag av en otroligt kall sidvind som nästan förfrös min haka. Här önskade jag att jag haft en buff att dra upp över hakan. Det som stör mig är att jag faktiskt har en svart buff i merinoull, nånstans..

Mellan kilometer 7 och 8 började jag få lite ont under fötterna. Det är nog lite mastigt för dem att springa 17 km inom tre dagar. Speciellt med tanke på att hösten och vintern hittills inte bjudit på regelbundna löppass. Nu ska jag vila i två dagar innan det blir långpass igen.

9 km på 01:09:53 timme och en medelpuls på 177 slag/min (82% av max) blev det. Tänk att min kropp orkade springa över en timme på den nivån med drygt 30 g kolhydrater i kroppen! 962 kalorier förbrukades.

Tåskorna påverkade av vägsaltet

1 kommentar:

  1. Jättebra att springa 60min pass!! Nästa steg är att börja springa ännu längre pass... typ 90-120min :) Då har du kommit långt....
    Heja heja!

    SvaraRadera