lördag 12 mars 2011

Lugn provjogg

Igår kände jag ingenting när jag klämde där jag brukar ha ont i benen, men väntade ändå en dag extra innan jag testsprang.

Jag hade varit hemma hos min pappa och jag sprang/gick hem. Jag sprang två låtar i mobilen, gick två låtar, sprang två låtar etc. tills jag var hemma en halvtimme senare. Jag kände mig ganska tung (men det kanske mest berodde på det långsamma tempot som gör att jag får en annan löpstil) och benen kändes lite stela. Kunde inte riktigt slappna av.. Jag stannade och stretchade vaderna efter 5 min och stretchade när jag kom hem. Hälgång och tåhävningar utfördes också.

Har ännu inte känt att detta har gett någon effekt. Kanske att den här lösningen känns lite för simpel för att bota ett problem jag dragits med i två år? Jag har blivit vigare av stretchen, men har ännu inte känt att det skulle hjälpa benhinnorna. Jag sprang sammanlagt kanske 1,5 km idag och det ömmar fram på smalbenen när jag trycker. Inte så det gör ont men det känns. Alltså är benhinnorna ansträngda. Av 1,5 km. Det är ju ingenting. Inte verkar det handla om att jag trappar upp träningen för snabbt eftersom det kommer tillbaka direkt efter ett springpass oavsett om jag haft tre dagar eller tre veckors vila.

Jag undrar vad det är för fel.. Jag vill inte ha ont, jag vill kunna springa och vara i form inför alla lopp som kommer i vår och sommar!

4 kommentarer:

 1. Lider med dig Dessi! Har också ont i benhinnorna :(
  Det jag märkt är att det åtminstone inte gör mer ont man jag verkligen minimerar stegen och försöker hålla minst 180 steg per minut.
  Har nu fått lite känningar i mitt ena knä vilket inte känns så himla kul.. Hoppas det "bara" beror på att jag är sned i bäckenet och att kiropraktorn kan knäcka mig rätt..


  Hang in there!

  SvaraRadera
 2. Tack för omtanken Emma och Martin!

  SvaraRadera
 3. Tung excentrisk träning har vi fått lära oss skulle hjälpa.. alt. stötvågsbehandling.
  Hoppas du blir bättre snarast fina du!

  SvaraRadera