söndag 6 mars 2011

Naprapat-besöket

Jag besökte Karin och Stefan kl 10 idag. Riktigt trevliga personer som pratade mycket löpning :)

Jag fick lägga mig på en brits och Karin började klämma och undersöka vart jag hade ont. Där jag hade mest ont höll hon sedan en maskin som använde sig av ultraljud. Det tog ett par minuter innan jag kände något men sen började det stråla. Bitvis gjorde det riktigt ont. När det var klart värmde hon området med en annan maskin och sist sprayade hon på kylspray.

Jag fick sedan lägga mig på mage och hon såg direkt att jag var väldigt stel i en muskel i båda knävecken. Hon masserade mina vader och fastän hon inte tog i gjorde det ont. Någonting står inte rätt till här heller med andra ord. Hon tryckte på muskeln i knävecket och det gjorde ruskigt ont.

När jag sedan ställde mig upp och undersökte mina benhinnor var all smärta och ömhet borta. Jag blev väldigt överraskad, och glad! Men, det hjälper oftast inte med en behandling så jag lär få återkomma. Som krydda på verket knäckte hon ut nacken på mig, skönt! :)

Besöket varade i 1,5 timme och själva behandlingen tog 45 min skulle jag tro.

Vi pratade om vad det kan bero på, och musklerna i knävecken kan bero på att jag springer lite "sittande" (speciellt när jag är trött), eller som Fredrik sa att jag spänner fötterna för mycket så knäna får ta stryk i landningen istället för att fötterna ska absorbera stötarna. Jag har alltid känt att nedslagskraften på inomhusbanan är mycket hårdare än annars, nästan så det känns obehagligt ibland. Det är delvis därför jag beställt de nya skorna. Vad benhinnorna beror på har jag inte fått klarhet i riktigt.

Nu är min sambo ute och springer, det är inte jag. Jag ska ta det lugnt med löpningen till på torsdag då jag springer med Akele. Benhinnorna smärtar som värst då och det blir ett prov på hur benhinnorna håller.

5 kommentarer:

 1. intressant besök, hoppas på snabb tillfriskning!!!!!

  SvaraRadera
 2. Hoppas det hjälper med ditt besök!!
  Vi får hålla tummarna!!
  Smart att ta det lugnt några dagar.

  Ha en bra söndag.

  kram

  SvaraRadera
 3. Vart var det du gick?

  /Jocke

  SvaraRadera
 4. Jocke: Det var hemma hos henne eftersom hon flyttat hit från Skåne där hon hade en mottagning. Just nu letar hon lokal.

  SvaraRadera
 5. Morsomt (kul) å lese om din gode opplevelse med behandling hos naprapat! Lykke til videre med løping og benhinner!

  SvaraRadera