tisdag 29 mars 2011

On the road again

Länge sedan jag sprang nu så det var på tiden att jag gav mig ut. Jag har ju inte direkt testat mina nya blå Inov-8's förutom vid promenader (sjukt sköna att gå i btw). Ute var det mörkt och blött sedan dagens regn. Det var svalt och vindstilla. Perfekt löparväder.

Sprang en gammal runda som är på ca 5 km. Kände mjölksyra i smalbenen från start och tänkte att det skulle gå över efter ett par kilometer. Då det inte blev bättre vid 4:e kilometern stannade jag och lossade lite på skosnörena. Genast blev det bättre. Råkade ut för samma sak ganska ofta då jag sprang med vanliga dämpade löparskor men har aldrig upplevt något sådant med FiveFingers. Jag kan inte snöra dem fel helt enkelt. När jag nästan var hemma vid kilometer fem kände jag att fötterna hade svullnat lite och de kändes lite instängda. Hade jag alltid sprungit med dessa skor hade jag förmodligen inte tänkt på det, men nu har jag en så pass bra referenssko att minsta lilla grej märks.

Annars tyckte jag att Inov-8'sen skötte sig bra. Jag kunde springa som jag brukar, ingen hälisättning, landning rakt under kroppen och hög stegfrekvens. Det enda jag saknade mot slutet var frihetskänslan som bara helt barfota fötter eller FiveFingers kan ge.

Det var en behaglig runda (förutom mjölksyran) och pulsen låg ovanligt lågt med tanke på tempot som i snitt låg på under 7 min/km. Jag brukar ligga på samma puls på mina betydligt långsammare långpass.

Passet i siffror:
Tid: 41:11 min
Distans: 6,09 km
Snitt: 6:46 min/km
Medelpuls: 175 bpm (81% av max)
Underlag: 100% asfalt
Temperatur: 1° C
På fötterna: Inov-8 f-lite 230

Jag gillar de blå men de kommer sannolikt bara fungera som ett komplement.

1 kommentar: