söndag 12 september 2010

Att byta bränsle

Jag har läst lite trådar på LCHF.se's forum om träning utan kolhydrater och Frank Nilsson som skrivit boken Istället för doping verkar vara en aktiv skribent där.

Det finns fler personer vars tålamod ibland tryter då de inte upplever någon skillnad i ork efter att ha ätit LCHF i flera veckor. Det är tungt och jobbigt, precis som jag själv upplever det. Frank Nilsson som jag anser vara en expert på området, råder motionärer att inte träna under anpassningen eller iallafall de fyra första veckorna. Därefter ska man träna lågintensivt.

Han skriver att anpassningen tar längre tid om man pressar kroppen, eftersom kortisolet då ökar, frigör blodsocker ur leverns glykogen, höjer insulinet och minskar fettförbränningen.

Så det blir inte många knop i spåret framöver. Kanske lite tråkigt när det här är en blogg om löpning, men jag kommer ändå skriva om nyheter inom barfotaträning och även kanske några inlägg om min anpassning till fettdrift.

Det här ÄR tufft. Det är inte många som skulle ge upp sin favoritsyssla i flera månader, speciellt de som inte tror på LCHF till fullo.

Här är en bra artikel om vardagsmotion av Frank Nilsson:
http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/1290/Nyarsloften-Tips-om-vardagsmotion.aspx

Nu ska jag läsa Michels blogg om träning och LCHF. Carpe Vita heter den!

3 kommentarer:

 1. Intressant!
  Jag har följt Michels blogg ett tag och gillar den!

  Sen har det varit ett jäkla liv om Frank och hans bok hos Träningslära.. Mycket kontroversiellt det här med fettdrift :P

  SvaraRadera
 2. tack Dessi för att Du rett ut det här åt mig (men jag ska ändå köpa den här boken Du nämner).. Det är inte bara TUFFT, det är AP-TUFFT.. Men jag ger mig inte.. Inte törs jag ställa löparskorna på hyllan heller och riskera att jag inte tar på dem igen.. Så det är till att tjura ihop - igen - och bara fortsätta..

  SvaraRadera
 3. har precis samma problem med omställning med trötthet som fasiken den första km sedan full fräs. Jag VILL inte lägga av med träning under omställning, helt förkastligt, tappar för mycket på det och kan ustället tvinga mig igenom det känns det som. Slutade du under omställningen? Tränar dessutom kampsport två-tre ggr/vecka och vara borta från det under omställningen är otänkbart...Måste träna för att få vardagsenergi liksom
  //Martin

  SvaraRadera