söndag 19 september 2010

Jag hade all tid i världen!

Idag har jag nog tagit den längsta promenaden någonsin, iallafall i FiveFingers. Jag är inget fan av promenader, det händer för lite. Det tar för lång tid för att det ska ge effekt. Promenader har inte de avstressande egenskaperna som löpningen har. Men ändå. Jag kan inte springa längre stunder, så jag har tagit tre ordentliga långpromenader den här veckan varav två i mina FiveFingers.

Och jag kan lätt säga att promenaderna får en helt annan dimension med fothandskarna än med dämpade skor. Har man inte upplevt det kan man inte förstå det. Ni måste testa! :)

Först gick jag en timme i skogen, varvade med lite löpning och sprang uppför nästan varje backe jag konfronterades med. Jag ville få upp pulsen och jag ville känna löpsteget. Fredrik var med mig :) När vi gått det vanliga varvet i skogen ville jag gärna fortsätta att gå (hade mycket energi!) så Fredrik traskade hem och jag fortsatte bort mot sjukhuset. Där gick jag förbi mina favorithus på Lilla Tinnerbäcksgränd, där jag en dag drömmer om att få bo. Jag gick längs ån bort till ett bostadsområde och så gick jag på andra sidan ån tillbaka till sjukhuset. Gick upp till Belvederen och ner mot Trädgårdsföreningen och så till slut hem. Två timmar hade gått förbi, en hel mil hade jag avverkat.Fötterna ömmade. Man använder samma muskler i FiveFingers som när man går barfota, men generellt använder vi inte dem när vi stänger in våra fötter och tår i skor. Förutom att mina fötter mår bra av detta, förbättras även min hållning.

Jag önskar att jag året om, vart jag än ska, kunde använda mina FiveFingers. Men med hösten kommer även regnet och Speed är inte vattentäta för fem öre. Så jag får ändå ha joggingskor när jag går promenader ibland av den anledningen. Helst skulle jag vilja komplettera med ett par Terra Plana Evo (de är väl vattentäta?!), men just nu har jag inte råd med ett par.

6,5 timmar har jag motionerat den här veckan. Det har mestadels varit lågintensiv träning av förklarliga själ. Tre långpromenader (dit räknar jag promenader som varar längre än 60 min), en lite kortare rask promenad, ett cykelpass och ett tufft inlinespass. 40 km på dessa sju dagar, varav 30 till fots.

2 kommentarer:

  1. De är dessvärre inte vattentäta :(
    De har ett tunt mesh-liknande skal som släpper genom allt... O andra sidan torkar de ganska fort! :)

    SvaraRadera
  2. Projekt barfota: Doh! Vad synd! Vad har man då för alternativ att promenera/springa på blöt mark?

    SvaraRadera