söndag 19 september 2010

Magnesiumtillskott

Bra för
Benstommen, behövs för kalksättningen och proteinsyntesen, muskel- samt nervfunktionaliteten, cellernas funktion, leverns funktion, immunförsvaret, hormonsystemet och matsmältningen. Behövs för omsättningen av kalcium, produktionen av ett flertal enzymer och proteinsyntesen, se proteiner. Är en antioxidant.

Symptom vid brist
Symtom kan vara: huvudvärk (migrän), muskelsvaghet, kramper, hämmad tillväxt, nervproblem, beteendestörningar, störningar i hjärtfunktionen, trötthet, irritation, dålig aptit och för högt blodtryck. Övervikt genom störd insulinkänslighet, se insulin.

Rekommenderad dagligt intag (RDI)
Vuxna 300 mg
Barn 50 - 200 mg

Rekommenderat optimalt dagligt intag (ODI)
500 - 750 mg

Terapeutisk dosering:
300 - 800 mg

Symptom på överdosering:
Ovanliga. Lågt blodtryck, diarré, illamående.

Källa: hälsosidornaJag har hört att tillskott av vitamin D och magnesium kan skynda på omställningen till fettdrift och det verkar logiskt för mig. Muskelsvaghet är en symptom vid magnesiumbrist och det är verkligen någonting jag känner av. Eftersom brist på magnesium är vanligt vid LCHF har jag köpt tillskott.

2 kommentarer:

  1. Har även hört att nivån magnesium/kalium bör vara i balans. Kör själv med b-calm som förutom magnesium, kalium innehåller kalcium och bor.

    SvaraRadera
  2. Projekt barfota: Vad bra att du sa det! :) Finns b-calm på apotek?

    SvaraRadera