torsdag 19 maj 2011

Lugna tusingar med Akele

Jag var verkligen jättetrött och smått irriterad efter praktiken idag. Men efter en timmes nedvarvning och lite mellanmål piggnade jag till. Så jag tog på mig löparmunderingen och gick bort till Folkungavallen där det skulle vara utomhusträning med Akele klockan 19. Jag mötte Fredrik där då han varit på flaggvaktsutbildning direkt efter jobbet. Han ska vara flaggvakt på Blodomloppet här i Linköping om en vecka.

Jag kom lite sent så de andra hade redan hunnit värma upp. Vi som skulle springa Göteborgsvarvet på lördag rekommenderades att ta det lite lugnt idag och springa intervallerna i tänkt tävlingsfart. Jag pinnade på i mitt eget tempo och det kändes riktigt behagligt. Jag fick bromsa mig själv lite grann så jag inte sprang för fort, jag ville ju testa vilket tempo som kändes bra inför Varvet. 6:40-tempo känns ganska lagom, andningen är kontrollerad och jag kommer förmodligen ha en puls runt 190 efter att jag blivit varm. Jag har dock ingen aning om vad som väntar mig på lördag så det är jättesvårt att säga att jag definitivt ska hålla det tempot. Men det är en bra riktlinje iallafall.

Det blev fyra tusingar för min del idag:

1000 m: 6:14 min
1000 m: 6:13 min
1000 m: 6:26 min
1000 m: 6:39 min

Totalt 4 km på 26 min. Jag minns för ett år sedan då 4 km på 25 min var riktigt snabbt (och jobbigt) enligt mig. Idag känns det som behagligt joggingtempo. Det är kul att utvecklas! :)

Känner lite lite i benhinnorna nu även om jag tänkte på tekniken och hade högre stegfrekvens. Det är iallafall betydligt mindre än vanligt vilket är skönt.Imorgon åker vi till Göteborg och hämtar ut våra nummerlappar. Vi har packat ner våra löparkläder och FiveFingers och nu sitter jag här med mina kompressionsstrumpor och längtar! :)

2 kommentarer:

  1. kommer du springa i dina Fivefingers eller blir det någon av de andra lättviktarna som ska bli varma?

    SvaraRadera
  2. Hanna: Jag springer i FiveFingers Speed :) Det är de som funkat bäst hittills.

    SvaraRadera