onsdag 13 oktober 2010

Är DU rädd (eller tycker du bara att dom är fula)?

Jag och min kille hänger mycket på Löplabbet. Nu började de veta vilka vi är och ställer frågor som "Hur funkar Inov-8:sen?" osv. Igår pratade vi med en kille i säkert en halvtimme om löpning i FiveFingers. Jag tror han blev lite förvånad när vi sa att vi springer med dem på heltid. För så är det, once you pop you can't stop! Det är som att ha hittat världens bästa religion, eller sko.. :)

Det var trevligt att stå och prata om framfotslöpning, skador och lite annat. Men jag tror han var lite skeptisk ändå. Eller rädd. För att skada sig. Skadad blir nästan alla löpare förr eller senare oavsett sko (även om jag nu tror att barfota/minimalistisk löpning håller skadorna på avstånd). Men så är det väl det här med invänjningsperioden. Alla kanske inte vill minska sin träningsdos så mycket som det krävs för att inte skada sig i början. Det går liksom inte att hej hopp springa milen det första man gör.

Jag är definitionen av iver, jag är väldigt impulsiv och kastar mig in i allt som kommer mig för utan att blinka. Vill jag ta ett löppass kl 01 på natten så gör jag det. Vill jag springa ett lopp mitt ute i ingenstans och ha lera upp till knäna så gör jag det. Vill jag springa när det är -20 grader så gör jag det. Livet är för kort för att fega.

Så om jag klarar invänjningsperioden klarar nog de flesta det. Inte behöver man vara skitduktig på löpning heller. Se på mig! Jag springer milen på 70 min, halvmilen på 30. Och vad skadar det att testa? Då vet man ju med säkerhet om det är något att ha eller inte.


Den första promenaden med mina Speed, 16/6 2010

Är DU rädd eller är du redan fast?

Eller tycker du som rubriken att de bara är jäkligt fula?

5 kommentarer:

 1. Känner igen det där. Jag var själv på löplabbet för en tid sedan för att skaffa tåstrumpor(vilket de inte hade i butiken.. en bit bort vid löpbandet frågade en kunde om."tåskor" och säljaren snackade.om hur farligt det var och hur man kunde skada sig. Jag var inte på humör att bråka så jag gick ;)

  SvaraRadera
 2. Varken rädd eller fast, jag är på Gång. :) Tror stenhårt på barfotalöpning!
  Provade en gång dock, på asfalt, några kilometer och fick naturligtvis dras med de ömmaste vaderna genom världshistorien efteråt. Men medan jag sprang kände man nästan hur steget strävade till korrigering. Löpningen kändes lätt och ledig. Jag ska införskaffa mig minimalistiska löpskor så snart jag har en extra saltn över! :)

  SvaraRadera
 3. Projekt barfota: Ja många av dem som jobbar i löparbutiker är nog så inkörda på vanliga löparskor. Märker dock att många är nyfikna men inte riktigt vågar ta steget.

  Liza: Spännande! :) Måste hålla koll i din blogg nu!

  SvaraRadera
 4. Åh jag vill verkligen ha ett par, men måste spara lite pengar för det.

  Dom är dock väldigt fula måste jag erkänna, men det gör absolut ingenting eftersom det inte är utseendet som är det viktiga i det här fallet.

  Vilket ställe är det billigast att köpa på, om du vet?

  SvaraRadera
 5. Har par KSO, men är inte precis fast. Jag gillar dem, men de är mer som ett träningsredskap än en sko. De används ibland. På vissa pass. Det är kul. Men i huvudsak är det mina Inov-8 som gäller.

  Men jag tycker nog att dina Speed är snygga.

  SvaraRadera