torsdag 21 oktober 2010

Vad kan man kalla löpning?

När det går långsamt för mig vill jag gärna kalla det jogg eller lunk. För att säga att man springer är ju en överdrift när det går i 8 min-tempo. Det är mer lunk. Går det något snabbare så jag hamnar runt 7-tempo är det mer jogg. När det ligger på 6 min-tempo är det löpning. För mig.

Jag powerwalkar i 9 min-tempo, jag lunkar i 8 min-tempo, joggar i 7 min-tempo, springer i 6 min-tempo och kutar i 5 min-tempo.

För andra ser siffrorna helt annorlunda ut. Hur ser siffrorna ut för dig?

4 kommentarer:

 1. Oh vad jämna och bra siffror! Jag har en stabil fart på Powerwalk, 9:30-tempo om jag går i sällskap med någon annan. Annars ruschar jag upp till mellan 8:30-9:00. Jag springer faktiskt i 7-tempo, och lyckas inte kuta/tokspringa i någon snabbare fart längre än typ 20 meter :D

  SvaraRadera
 2. Själv springer jag sällan snabbare än 6:40 och det är inte jätteofta. Ligger oftast på 7:nånting. Promenerar i 12min-tempo. Ska det gå snabbare springer jag ;)

  Kallar allt som inte är promenad för löpning!
  Jogging tycker jag är har lite negativ klang. Här är ett citat från Barefoot Kenbob:

  "Let me talk a bit about JOGGING. I HATE JOGGING! Seriously, "jogging", the word itself is a synonym for "jarring" or "jolting" or "pounding." I became interested in running back in the 1970s, so I remember experts warning people that JOGGING would tear their organs apart and all that. The thing is, that the term JOGGING, was first applied to running, about the same time that running shoes started becoming the high-tech cushiony, monstrosities that are so popular today. Without this kind of comfort, no one, with any SENSE would JOG! But these shoes actually block our SENSE of touch."

  SvaraRadera
 3. Något som jag inte gjort på länge nu när jag springer i mina VFF's är det här med "Gubbjogg". Det är vad jag och min thaiboxningskompis kallar den där långsamma, hemska joggen som antingen kommer i uppstartsfasen när man inte tränat alls på länge, eller en dag när man antagligen är lite övertränad. Vi springer ofta innan våra thai-pass och då kan det kännas lite segt och man pressar sig genom hela den lilla rundan med hjälp av den här sega löpstilen "gubbjogg".

  Jogga tycker jag nog jag gör om jag ska vara ute lite längre, och sänker farten och springer mest för att det är gött. Och precis som du skriver är löpning lite högre tempo.

  Alltid kul att komma in här och bli inspirerad! Lycka till med löpningen framöver =D

  SvaraRadera
 4. Under sexminuter så springer jag, över sexminuter så joggar jag. Allt kategoriseras dock som löpning i träningsdagboken, det är ju samma aktivitet fast olika intensitet.

  SvaraRadera