fredag 1 oktober 2010

Mina benhinnor - troligtvis ingen inflammation

Jag passade på att fråga Fredrik Wandus om mina benhinnor när vi ändå var där här om dagen. Jag berättade vart det gjorde ont och i vilket samband. Han trodde inte att det var benhinneinflammation.

Jag tog nämligen åtta veckors vila från löpningen förra hösten men så fort jag började springa igen kom det tillbaka. Det var enligt honom ett tecken på att det inte var en inflammation, för inflammationer försvinner vid vila. Istället handlade det om mina skenben som måste få lite träning med gummiband. Jag förstod inte riktigt varför jag får ont, men jag förstod att det var någonting om vinklingen på foten när man landar och att jag har låga fotvalv. Det var oroligt skönt att få höra det här! Jag har haft ont efter jag sprungit i 1,5 år nu. Framförallt var det skönt att förstå att det inte var något farligt. Ingen stressfraktur som kan leda till att benen förstörs.

Det kanske finns fler därute som tror att de lider av benhinneinflammation som inte vill försvinna trots vila, Voltaren, isbad och kompressionsstrumpor. Det behöver inte vara en inflammation!

Nu är det jag som köper ett gummiband! Jag fick tips på några övningar jag kan göra för att motverka smärtan på skenbenen.

2 kommentarer:

  1. Bra tips! Jag brukar få ont fram på underbenen men det funkar inte att "vila" mig bra. Ska nog köpa mig gummiband med :o) Skriv gärna om vilken sort övningar du gör!

    SvaraRadera
  2. Ooh vad är det för övningar man kan göra? Jag lider nämligen av i princip samma problem.

    SvaraRadera