onsdag 27 oktober 2010

Jag var och styrketränade igår..

Körde hela kroppen så tungt jag orkade, 1 set precis som Actic tycker att man ska göra. Förr tyckte jag att det kändes knäppt, för man ska ju köra 8-12 reps x 3 set för att det ska ge något. Men jag har läst in mig lite på andra sidor och det finns en del därute som säger att man ska köra 1 set så tungt man bara orkar. Orkar jag 12 reps eller mer höjer jag vikten till nästa gång. Enkelt att hålla reda på.

Men, det konstiga är att jag inte har någon träningsvärk. Jag körde tungt för benen igår! Såg i mina anteckningar att jag inte tappat någon styrka alls i benen sedan i januari, men i armarna däremot. Inte så konstigt kanske med tanke på att jag aldrig tränar dem.

På fredag ska jag dit igen för att göra om mitt träningsschema. Vill få mer fokus på ben och bål.

3 kommentarer:

 1. dropset dessi - DET är sjukligt effektivt! =) Ett sätt att köra riktig pumpträning är att du kör första set med den tyngsta vikt du kan 15 reps och plockar av vikt från stången och kör max antal reps på den nya vikten och plockar därefter bort mer vikt och kör vidare utan vila så många reps du klarar osv. Det kallas dropset är mycket bra när det gäller att få hypertrofi(muskeltillväxt).

  Träningsvärken kommer oftast en eller två dagar efter när jag har kört tungt på gymet, so hang in there :P

  SvaraRadera
 2. Fine: Ja! Jag körde det en del när jag bodde i Borlänge. Borde ta upp det igen för det var sjukt effektivt :)

  SvaraRadera
 3. Ååå vad jag saknar Nautilus! Kör du tillräckligt exentriskt, för det är det som är hela grejen :-Djag roade mig ofta att köra 10sek repititioner, två sek på dynamiska fasen och 8 sek i den exentriska fasen, grymt effektivt :-D Kör hårt!

  SvaraRadera