tisdag 26 oktober 2010

Invigning av Trek Flow

Det var lite lättare att få på sig dem idag än igår. Jag tejpade också hälen med silvertejp för att motverka skavet. Det verkade hjälpa. Iallafall till en början. Så länge jag sprang kände jag ingenting, men så fort jag började gå skavde det. Aja, det är egentligen ett mindre problem.

De kändes väldigt mjuka när fötterna blivit varma och trots kylan var jag hela tiden varm om fossingarna. Det blir inte riktigt lika skön känsla att springa som med Speed eftersom Trek Flow har en tjockare sula. Jag känner inte underlaget lika tydligt och mycket av tåkänslan försvinner. Men, de känns mer robusta och det är ju viktigt nu när vintern närmar sig. Jag sprang på ispölar och frusen mark utan att halka eller bli kall.

Northsport var förresten schyssta och skickade med ett par varsina tåstrumpor som plåster på såren för att vi fått vänta så länge på leveransen. De ska användas senare i år när termometern visar minus.Om vi ska prata löpningen så kände jag från början att mina ben inte ville samarbeta idag. Vid nästan varenda pass känner jag hur framsida lår kämpar när jag springer. Jag får inget riktigt frånskjut eller driv i steget. Det är lite störigt att inte känna sig stark i spåret. Så därför packar jag gymväskan och drar till gymmet ikväll. Det ska bli liggande lårcurl och sittande benspark för hela slanten!

7 kommentarer:

 1. Duktig! Skönt att dom vart bättre efter moddning =)

  Bara vänta på att min träningsvärk lägger sig så ska jag inviga mina oxå.

  Vad har du för byxor på dig förresten?

  Puss!

  SvaraRadera
 2. Fredrik: Ja! Jag antar att det bara är att undvika att gå i dem den första tiden så kanske det ger med sig helt.

  Det är mina löparbrallor från H&M, vadårå?

  Puss! :)

  SvaraRadera
 3. Hehe dom såg ut som mina byxor fast mycket renare =)

  SvaraRadera
 4. Så du är helt barfota i dem? Låter häftigt att inte frysa, gud jag fryser ju i mina skor nu när jag har strumpor på mig liksom.
  Verkar roligt, jag skulle vilja prova. Hur lång tid tog det för dig att vänja in kroppen med dem, visst kan man få hemsk träningsvärk från början? Har du ändrat ditt löpsteg genom att springa med dessa? Blir det liksom annorlunda när du springer i skor också?
  Jag tror inte att jag har ett så bra löpsteg, skulle vara kul att testa såna där och se om jag springer annorlunda då!
  Jag blev tipsad genom nått forum om ett par "budget" som inte har tår men för att testa känslan billigt typ, men har inte vågat använda dem än och nu känns det som att dom kanske både är för kalla och för hala..

  SvaraRadera
 5. Beffa: Ja det stämmer. Helt barfota, men till vintern ska jag nog använda tåstrumpor.

  Ja, löpsteget blir kortare och jag tar fler steg (ca 170-180 steg i minuten). Jag landar direkt under kroppen istället för framför som hällöpare gör.

  Jag sprang mycket korta stunder i början, ca 10 min 2-3 gånger i veckan och sedan ökade jag med några minuter varje vecka. Till slut var jag uppe i 5 km och i augusti sprang jag Midnattsloppet, 10 km i dem. Om du bläddrar bakåt i bloggen så hittar du inlägg om min invänjningsperiod :)

  Jag springer i FiveFingers på heltid, med vissa undantag för mina Inov-8 x-talon 212 som har tunn sula. Springer ungefär lika i båda.

  För många räcker det med att bara springa sk racing-flats, dvs lätta skor utan uppbyggnad och med tunn sula. Kan tänka mig att jag kommer springa en del i mina Inov-8's i vinter tack vare dobbarna :)

  SvaraRadera
 6. Nyfiken! Är de stötdämpning i dem?

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 7. Anita: Nej ingen dämpning. Inga FiveFingers har det.

  SvaraRadera