fredag 9 juli 2010

Andra träningsformer

Att springa i FiveFingers varje dag skulle förmodligen inte vara en bra idé, även om jag skulle vilja (tro mig, jag vill!). Jag tränar annat också, men eftersom den här bloggen ska handla om min utveckling inom minimalistisk löpning drar jag det lite snabbt.

Jag vill röra på mig ofta, jag tycker inte om att sitta still ;-) Oavsett om det handlar om vanliga träningspass, ta cykeln och storhandla eller träna fötterna genom att gå barfota i gräset vill jag röra på mig.

Inlines: En av mina favoritmotionsformer! Senast idag var jag ute på en kort runda där jag fick känna mig explosiv och snabb. Uppgraderade mig från mina 10 år gamla inlines till ett par nya K2 Radical Women 2010 och gick från 80mm till 100mm hjul. En av de bästa investeringar jag gjort. I augusti väntar mitt första inlineslopp.

PowerWalks: Inte en så vanligt förekommande del i min träning, men jag planerar att starta mina dagar genom att ta en ordentlig powerwalk i skogen så ofta jag kan.

Cykling: Älskar att cykla! Älskar farten, älskar distanserna man kan uppnå. Drömmer om att göra som alla turister gör - att cykla längs Göta Kanal.

Gympa/styrketräning: Tränar bålstyrka ett par gånger i veckan och försöker få in några styrkegympa pass per vecka hemma. Rekommenderar Jillian Michaels tränings DVD:er.


Registrerar all min träning på funbeat.Uppdat: Det uppstod lite missförstånd kring löpningen i VFF. Jag tror visst att man kan springa i dem varje dag, men jag kan inte löpträna varje dag oavsett skor. Jag får känningar i benhinnorna. Använder mina VFF på heltid och har inga planer på att återgå till vanliga löparskor i dagsläget.

4 kommentarer:

 1. förlåt om det blir långtråkigt med att det alltid är jag som kommenterar, men ajg tycker det är roligt att läsa i din nya blogg, keep it up! :)

  SvaraRadera
 2. Fine: Du är söt! :) Jag har inte så många läsare här, och det är skönt. Kul att du är en av dem!

  SvaraRadera
 3. Nej men kolla du bloggar ju visst fortfarande men bara på en annan blogg, så glad jag blir! Och vilken härlig blogg, ska bli så spännande att följa din barfotalöpning-resa! Jag har själv velat prova på men då helt barfota, bara vänja fötterna och springa men vet inte vart jag ska springa. Spåret jag springer i har fyllts ut med sten bitvis och det känns ju inte så lockande.

  sv: tack för din kommentar. Egentligen är det inte träningsmotivationen som är borta nu, jag springer som aldrig förr och älskar det (!!!) dock så är maten svårare under sommaren och jag kräver båda för bra resultat men det gäller kanske bara att jobba lite hårdare.

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Jag har länkat till detta inlägg i min blogg, hoppas det är okej, säg till annars :) Kram

  SvaraRadera