lördag 17 juli 2010

Månadsrapport

Jahapp, nu har jag använt mina Vibram FiveFingers Speed en hel månad. Jag har promenerat och sprungit sammanlagt 36 km eller 7 timmar och 18 minuter i dem.

Hur har det känts? Vad har jag upplevt?

Väldigt bra måste jag säga, men det har ni säkert listat ut. Det känns som att jag uppnått en ny dimension i löpningen. Det har kanske inte gjort mig snabbare, med undantag för tidigare idag då jag sprang mina 3 km i skogen och snittade 5:48 min på första kilometern utan att då inse hur snabbt jag sprang. För mig kändes det mer som 7:00-7:10-tempo av ansträngningsgraden att döma. Det var några damer som fnissade åt mina skor när jag sprang förbi, men det bjuder jag på!

Jag känner att jag springer mer avslappnat (både fysiskt och psykiskt). Mina benhinnebesvär har inte försvunnit men tids nog tror jag att de kommer att göra det.

Många funderar säkert på sulans hållbarhet. Yttersulan på Fivefingers brukar ligga mellan 2 och 5 mm. På Speed är sulorna 4 mm tunn. Efter att ha använt dem både när jag sprungit och promenerat är sulorna knappt slitna alls. Det är ett gott betyg.


Sulorna idag. På vänster sko på trampdynan under stortån ser det ut att vara ganska slitet, men det verkar vara en synvilla som inte syns i verkligheten. Borde ta en bättre bild till imorrn.


Sulorna för en månad sen

1 kommentar:

  1. det låter ju jättebra, då kanske dom håller längre än vad man tror :)

    KRAM

    SvaraRadera