måndag 19 juli 2010

Testat KSO!

Uteliv i stan säljer FiveFingers och de hade två modeller inne; Classic och KSO. Jag provade ett par svarta KSO och de var knepigare att få på sig än mina Speed. Förmodligen för att KSO är mer som en strumpa med ett elastiskt tyg vilket lätt gjorde att mina tår fastnade och böjde sig neråt. Speed känns mer som en sko på det sättet att tyget är tjockare och mer styvt. Men efter lite trixande fick jag alla tår i rätt fack oböjda.

KSO:n var väldigt skön. Kanske skönare än Speed, och definitivt mer praktiska då vristen sluts om av tyget så att grejjer (småsten och gräs) håller sig ute.

KSO = Keep Stuff Out.Jag får lätt in en massa skit i mina Speed när jag är ute och springer i skogen. Men Speed har dobbar som ger bra fäste i terrängen, speciellt när det är blött. KSO:ns sula är plan och lämpar sig kanske bättre för att springa på asfalt och klippor.

Jag är sugen på ett par Bikila. Någon som vet när de kommer till Sverige?

5 kommentarer:

 1. Juli/Augusti är det sagt.

  Värst är neopren-modellen att få på, typ Flow.

  SvaraRadera
 2. jag frågade vad skillnaden på bikila var på Naturkompaniet. Färgen och att de är designade av honom och därför bär hans namn. Det känns inte riktigt värt att köpa ett par till därför. Lite annorlunda sula, tillade han. :)

  Hur kommer det sig att du vill ha ett par sådana?

  SvaraRadera
 3. Sulan är nog likadan som Speed vad jag kan se på Vibrams sida.

  Vill mest ha den för att jag vill. Efter det rekommenderar jag fyra par VFF hemma. ;)

  SvaraRadera
 4. Fine: Bikila ska tydligen ge bättre grepp i terrängen, och det vore skönt att slippa få in grus i skon. I-landsproblem för visso. Tror jag ska satsa på ett par KSO Trek sen när det blir höst istället :)

  Liljeros: Det finns ett par för varje tillfälle ;)

  SvaraRadera
 5. Kul att det är fler än jag som springer minimalistiskt gär i Linkan! Ska ut på en kortis nu mitt i stan! Får se hur många det är som får glosjukan denna gång :)

  /Jocke

  SvaraRadera