söndag 18 juli 2010

Befria tårna!

Läser då och då inne på bloggen vid namn Hjärnfysik, en väldigt bra blogg med många kloka tankar och läsvärda inlägg.

I det senaste inlägget tar han upp om det alla löpare förmodligen känt av den senaste tiden, "kriget" mellan barfotaskor och skorskor. Nu har jag i och för sig lite andra krig att jämföra med (bl.a. när det gäller mat), och tycker inte alls att jag finner samma "jag är bättre än dig"-känsla hos dem som upptäckt FiveFingers, men kan ändå förstå tankegången för det är allt lite spänningar i luften. För mig är FiveFingers bättre än vanliga löparskor, de känns bättre. Löpningen är roligare och enklare.

Läser också krönikan som Hanna Fahl skrivit för Svenska Dagbladet. Jag förstår henne samtidigt som jag inte alls förstår henne. Däremot blir jag inte provocerad, jag förstår att hon skrivit den med glimten i ögat.

I början är det klart att många tycker FiveFingers ser ut som stryk, det gjorde jag med. Spretande tår sådär, det ser ju nästan lite vulgärt ut. Men som redan andra har påpekat tycker vi att det är fult eftersom vi inte är vana att se tår. Men vi har tår av en anledning, och jag tycker inte det är snällt att låsa in dem så mycket som vi gör.

Fler relaterade blogginlägg:
Liljeros träningsblogg - "Joggingens estetik"

1 kommentar:

  1. Precis sådär tänkte jag också första gången jag såg dom, det finns ju en anledning till att vi har tår på fötterna, men varför "tar vi bort dom" när vi ska ha skor.... konstigt det där.

    Bra inlägg!
    Peppkram

    SvaraRadera