tisdag 27 juli 2010

Garmin forerunner 110

Många timmar har jag irrat runt på stan i jakten på en Garmin forerunner 110. Min kille och jag slåss numera om vem som ska använda (min) Garmin forerunner 305 som jag fick i julklapp 2008. 110:an är mycket mindre, vilket jag gillar, och mäter bl.a. energiförbrukningen via pulsen istället för via GPS:en (tid & hastighet) som 305:an gör.

Det är användbart då jag åker mycket inlines. 305:an tycker att jag förbrukar väldigt mycket energi, men eftersom arbetet sällan är konstant vid inlinesåkning kan inte mätning av energiåtgång via GPS:en bli korrekt. Man kan jämföra det med att sitta i en bil på motorvägen i en timme, vipps har man förbrukat flera tusen kalorier utan att ha utfört något fysiskt arbete.

Besökte så till slut Löplabbet, som jag egentligen visste inte hade den eftersom den var slut på webben, men jag tänkte att det kunde vara värt ett försök.

Tjejen i kassan var väldigt tillmötesgående och hon ringde runt till Löplabbet runt om i Sverige tills hon hittade en butik som hade den inne och som skulle kunna tänka sig släppa en till mig. Sagt och gjort, världen är god, min Garmin forerunner 110 är på väg!

Med växelmynt insatta på kontot och med 10% rabatt går jag nästan +/- noll. Jag har varit så otroligt nöjd med min 305:a och jag hoppas (och tror) att den här kommer kännas lika bra.

2 kommentarer:

  1. och SNYGG va den ju också!!

    SvaraRadera
  2. Oj så snygg den är och härligt med något som är lite mindre. Skulle också vilja ha en som räknar ut energiförbrukningen med pulsen, borde kanske titta på något sånt :) KRAM

    SvaraRadera