onsdag 21 juli 2010

Ökat distansen!

Nu har jag ökat från 3 km per pass till 4 km i FiveFingers, tre gånger per vecka. Regelbundenheten är viktig vid tillvänjningen och jag måste medge att jag ibland får tvinga mig själv ut i spåret. Om jag väntar till andan själv faller på blir det kanske 1-2 pass per vecka. Absolut bättre än inget, men vill man bli bättre på någonting är det minst 3 pass i veckan som gäller.

Tvingade mig ut idag och tog det väldigt lugnt den första kilometern. Sen kom nedförsbackarna och jag ökade naturligt i tempo vilket sedan höll i sig. Mentalt är det så mycket skönare att gå ut nästan lite för långsamt i början för att gradvis öka farten.

Jag har aldrig sprungit toklångt på ett vanligt träningspass. Mina långpass låg vanligtvis på 8-10 km. I våras sprang jag min första halvmara (21 km) och jag är anmäld till Göteborgsvarvet 2011. Nu handlar det om att vänja mig vid FiveFingers samtidigt som jag kan öva upp konditionen så att mina mål för 2010 kan infrias. Jag springer hela året om.

Det var en skön runda i skogen. Tog ganska rejäla kliv i de brantaste uppförsbackarna. Ju snabbare jag springer, desto snabbare är jag uppe. Sprang på rötter, stenar, kottar och förbi häst- och fårhagar. Tankarna gick kring hur lätt jag hade trampat snett i löparskor, medan fötterna nu formas runt hindren.

När jag kom in hade en klöverblomma fastnat mellan tårna.

4 kommentarer:

 1. men det måste väl vara skönt att "få" springa så korta pass, man slipper pressen av att springa så långt. Jag längtar tills jag kan ge mig ut, men problemet är bara att jag inte har några korta rundor i skogen nära oss. betongdjungel, du vet =/

  SvaraRadera
 2. Så mysiga spår att springa i!
  Här blir det mest asfalt för hela slanten :(
  Kul att det går framåt!

  ...då ses vi i göteborg nästa år, jag är också anmäld till gbg-varvet!

  SvaraRadera
 3. Vad kul med en ökning och vad skönt att höra att det går så bra :) KRAM

  SvaraRadera
 4. Vi kanske blir många på gbg-varvet:) Jag har inte anmält mig än men har hört att det inte är ngn panik med det. Min syster bor i gbg så jag brukar hälsa på där ibland.

  SvaraRadera