tisdag 6 juli 2010

Springpass nr 3, längst hittills!

Att springa i skogen är bäst. Det är där frihetskänslan är som störst och det är där FiveFingers hör hemma. Jag bor 0,5 km från en skog som jag tycker mycket om att springa i.

Tänkte lite annorlunda med tekniken idag. Istället för att bara landa på framfoten som en sprinter, satsade jag på att landa mer med hela foten (se video nedan).Det gick lite långsammare och det var absolut inte mer skonsamt för vadmusklerna. De fick jobba på bra! Den sista biten kramade det på rätt rejält och jag känner på mig att jag kommer ha grym träningsvärk imorrn.

Hur som helst var det förvånansvärt ojobbigt att springa sammanhängande näst intill barfota med framfotisättning i 2 km i sträck. Det tog ca 15 min vilket ger en fart på 7:26 min/km. Hur snabbt det går är av mindre betydelse, och jag försöker att inte ta med klockan ut för att jag inte ska bli stressad om det går för långsamt. Men just idag ville jag mäta en specifik sträcka.

Minimalistisk/barfota löpning i skogen inbjuder till så mycket annat än prestationskrav och jag har tidigare haft prestationsångest i min löpning. Idag ser jag löpningen som någonting helt annat, en del av mitt välmående och det känns häftigt att utforska urmänniskan i mig. Jag får en helt annan känsla, en helt annan koppling till mig själv. Det känns nästan lite religiöst..

2 kommentarer: