måndag 19 juli 2010

Veckans 3:e pass

Jag försöker få till tre springpass i veckan istället för två som det varit tidigare. Jag tror anpassningen kommer ske snabbare ju oftare jag springer, men jag tränar ju annat också och då passar tre pass i veckan bra.

Idag sprang min kille tillsammans med mig till skogen och vi sprang den vanliga rundan jag brukar ta. Fick till en riktigt rolig och snabb spurt i en lång slingrig nedförsbacke där vegetationen var tät. Det kändes i vaderna efteråt! Riktig framfotslöpning som sprinter innebär tar på krafterna.

Garmin dog efter 1,7 km men jag uppskattar dagens löpning till 2,5 km. Som ni märker är det inga långa distanser jag springer, men det är viktigt att ta det lugnt i början och inte öka på distanserna för snabbt när man vänjer vader och fötter vid FiveFingers.

Kommande vecka tänker jag öka till 4 km per pass. Hittills har jag inte haft ont någon stans relaterat till de nya fothandskarna.

This is fun!

2 kommentarer:

  1. Jättebra ju, visste inte alls att det kunde vara så krävande att springa utan skor. Lycka till med passen denna vecka. KRAM

    SvaraRadera