måndag 26 juli 2010

Mörkerlöpning i skogen (inkl. vurpa!)

Stack ut vid 22-tiden för att springa. Tänkte ta en asfaltsvända för omväxlings skull, men efter 1 km parallellt med skogen kunde jag inte hålla mig. Hittade en bred grusväg som ledde mig in bland snåren och där sprang jag och knappt såg någonting. Det var en häftig känsla, som om skogen omslöt mig och jag sprang förbi en hage full med hästar där dimman låg som ett tjockt täcke över gräset. Som ur en film.

För att öka på snabbhetskänslan lite (i mörker upplever iallafall jag att jag springer snabbare eftersom man inte ser några referenspunkter) hade jag hög musik på i öronen. Länge sedan jag sprang med musik eftersom den musik jag lyssnat på får mig att bli irriterad. Men nu lyssnade jag på de gamla godingarna Covenant. We stand alone får mig att springa extra snabbt. Hela albumet Northern light är klockrent.

På sluthampen skulle jag svänga av vid macken där jag och min kille brukar ses efter att vi sprungit. Men det visade sig att jag svängt av lite för tidigt och det låg stenar ivägen som jag inte såg och rätt som det var låg jag på marken. Skit också! tänkte jag och hoppade upp, vände på framfoten och sprang tillbaka. Landade lite konstigt på sidan och fick lite ont i foten, men inte så det påverkade löpsteget.

Tänker att det skulle vara smidigt att köpa en liten pannlampa, för skogslöpning i mörker tänker jag ägna mig åt mer framöver.

Fler som gillar att springa i kvällsmörker?

4 kommentarer:

 1. Mörkerlöpning ftw! Speciellt barfota... Gäller att slappna av och känna sig fram!!

  SvaraRadera
 2. Sv: Ja verkligen! Man nojjar sig inte lika mycket om stenar och rötter när det är mörkt. Man ser ju ändå knappt någonting :) Men en pannlampa är nog bra ändå.

  SvaraRadera
 3. Det är kul i stadsmiljö men skulle aldrig våga mig på rydskogen när det är mörkt helt själv :S

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jessica: Nej för tusan haha! Inte jag heller. Jag springer i Vallaskogen. Där är det helt öde om kvällarna :) Har du sprungit där?

  SvaraRadera