måndag 26 juli 2010

Press inför Midnattsloppet

Jag har inte sprungit milen sedan Blodomloppet för två månader sedan. Då var det en plåga. I år ska jag springa Midnattsloppet i Göteborg den 21:e augusti. Jag gillar, som tur är, att springa sent om kvällarna (iallafall när det gäller stadsmiljö) och rent mentalt tror jag att kommer hjälpa mig en del. På Blodomloppet var det så få deltagare som sprang milen och jag fick springa helt ensam hela loppet. Det känns bättre att ha både folk framför och bakom sig. Folk man kan "jaga" och folk man kan se till att alltid ha bakom sig ;-)

Stämningen på förra årets Midnattsloppet i Stockholm var jättebra och jag hoppas att det kommer vara lika kul i Göteborg. I år är det neongula ormar som kommer pryda Göteborgs och Stockholms gator.

Det längsta jag hittills sprungit i FiveFingers är 4 km, och har inte känt några obehag av den distansen. Jag känner att jag vant mig vid att springa i dem och planen att öka 1 km per vecka ser jag inte längre som hugget i sten. Nu gäller det att försöka toppa formen så mycket som det går efter flera månader med helt eller delvis utebliven löpträning.

Jag kommer sannolikt springa så långt (eller kort) som jag känner för f r o m nu (dock max 7 km, det känns som en bra siffra i dagsläget eftersom formen inte är som den varit) och lyssna på min kropp. Intervallträning och fokus på backar, som är en av mina största svagheter, kommer det bli en hel del av. Dessutom ska jag försöka gå ner ett par kilo i vikt.


Bansträckning, Midnattsloppet Göteborg 2009

Andra lopp under aug 2010:

 • Cityloppet 7 km, 18 augusti
 • Alliansloppet (inlines) 12 km, 28 augusti

4 kommentarer:

 1. huga, 1 mil kommer jag inte i närheten av i dagsläget... Jag sprang mitt första lopp i maj (blodomloppet 5k) och har sedan dess haft det ganska kämpigt att orka den sträckan igen. Jag tror du borde satsa på att köra med "vanliga" skor om du inte sprungit längre en halva tävlingssträckan.

  Själv har jag två 5k lopp planerade inom en månad och ligger i träning i hopp om att förbättra tiden.


  Lycka till!!

  SvaraRadera
 2. det låter som en plan Dessi, keep up the good work! :D

  SvaraRadera
 3. Det där loppet låter härligt, tycker också om att springa på natten när det är mörkt. Kommer du springa med VFF?

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jessica: Ja det är jättekul! :) Men det är en riktig mördarbacke i Sthlm så jag hoppas att Göteborg har en mer flack bana. Jepp! Tänkte springa i FiveFingers. Springer med lätthet 5 km idag och tänkte springa ett par lite längre pass innan för att känna av formen.

  Jag springer ändå inte så snabbt så jag tror inte det sliter lika mycket på mig som hos någon som är snabbare och springer enbart på framfoten/tårna. :)

  SvaraRadera