torsdag 8 juli 2010

Naturlig mat = naturlig hälsa

Jag tror naturlig löpning är ett naturligt (höhö!) steg i utvecklingen om att lära känna mig själv. Sedan tre år tillbaka försöker jag skippa onödiga kolhydrater och äter mycket mindre kolhydrater (5-10E%) än gemene man. Det har hjälpt mig att förstå en hel del om hur min kropp reagerar på vad jag stoppar i munnen och hur stark hjärnans kraft verkligen är. Att avstå från socker är ingen enkel match, och det har egentligen mycket lite med karaktär att göra.

Jag är fortfarande en gottegris som gärna vill åt sockrets snabba effekter, men eftersom jag vet vilken stark dragningskraft jag har till socker vill jag avstå helt och hållet. Kanske inte livet ut, men för nu. Det är lättare för mig att avstå helt än att t.ex. ta en bulle och sedan försöka sluta där, dvs förhindra att det blir både en och två bullar till.

Jag har redan avstått från socker såhär sju dagar in.

Så jag kör en sockerfri månad juli ut!

Bröllop i helgen, men jag tror ingen bli ledsen om jag avstår från bröllopstårtan.

4 kommentarer:

 1. men hallå! vad sjutton! ny blogg?! jag hade missat!
  sockerfritt is the shit- kämpa kämpa!

  SvaraRadera
 2. jaha! är det här du skriver nu :)

  SvaraRadera
 3. Är det boken "Välfärdens ohälsa, Naturlig mat ger naturlig hälsa" av Lars Wilsson du syftar på?
  Annars är det ett riktigt bra lästips!

  SvaraRadera
 4. Hej dessi, kul att hitta dig igen:D
  Lycka till med sockerfria månaden. Du vet att du kan, du har väl gjort det förr? Jag satsar stenhårt på ett sockerfritt juli (och förhoppningsvis mycket längre såklart), är uppe i två veckor nu. saknar INTE den där begärskänslan..:D

  SvaraRadera