torsdag 15 juli 2010

Finn tre fel!

Idag fann jag inte löpningen inspirerande för fem öre. Jag sprang 2,7 km, sedan ville jag inte mer. Det känns otroligt att jag för bara ett par månader sedan sprang ett halvt marathon.

Min kille sprang i FiveFingers och vi värmde upp gemensamt innan han satte av i 4-tempo. Jag lunkar mest fram i 7-tempo och får ibland till några fartökningar för att få lite variation.

Det var stadsmiljö, det var Asics och det var musik i öronen. Tidigare var musik i öronen ett måste, nu känner jag mig mest instängd. Inte ens Talking Heads fick mig på bra humör. Skogen är jag så van vid nu att vanlig stadslöpning får mig att tröttna på direkten. Jag försökte tänka på tekniken och landade med fötterna under kroppen istället för framför, men det var svårt att överhuvudtaget känna om hälen landade först eller inte.

Rent fysiskt var det inte jobbigt, men mentalt var det rena döden. Jag längtar till en ny dag, utan skor, utan musik och utan stadsmiljö.

Imorgon har jag haft mina VFF i min ägo i en hel månad. Det kommer en rapport!

Förresten! Kul att ni som hittat hit har just det - hittat hit! Är tacksam för varje ord ni skriver. Stevian köpte jag på stevia.se, så kika in där!

4 kommentarer:

 1. tack för dina gulliga ord gumman! jag önskar verkligen att du hade varit med!

  Nån gång i framtiden får vi ta oss runt Stockholm Maraton tillsammans ;)

  SvaraRadera
 2. Ser fram emot rapporten!! :)

  SvaraRadera
 3. Hej Dessi! Hittade hit via FB. Kämpa på o ge inte upp. Men visst tror jag att du kan blanda in lite längre pass i skor om du tänker på hålning o teknik (utan att det "förstör" din barfotalöpning). De flesta som kör barfotalöpning gör ju det som ett alternativ till sin "vanliga" löpning. Men det är jättebra att du tänker långsiktigt, att du tränar upp styrkan i vader, bål o höft för att orka bibehålla bra hållning vid löpningen. Stevia gillar jag skarpt. Har använt det i flera år. Fast jag föredrar i droppform - är lättare att dosera (2droppar=1tsk strösocker när man bakar t ex). Fast jag tycker att bara söta med Stevia ger viss bismak, så jag blandar med vaniljpulver oftast. Finns att köpa på Ica, en liten liten glasburk men pulvriserad vaniljstång. Kram Sirpa
  www.sirpaspringerigen.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Även ett pass som inte känns rätt är ju bra för då vet du hur du vill ha det nästa gång, och jag håller verkligen med, inge kul att springa i stadsmiljö!

  KRAM

  SvaraRadera