lördag 31 juli 2010

Första 5:an med FiveFingers

Det har regnat de senaste dagarna och jag tog en promenad i torsdags med fothandskarna, men det skulle jag inte gjort. Vattnet läckte in väldigt lätt och det var sådär kul att traska omkring med blöta fötter. Inget väder för minimalistisk löpning alltså.

Men idag vände det och solen sken för fullt! Jag och killen väntade till strax innan 21 och då sprang vi gemensamt bort till skogen för att sedan skiljas åt. Första kilometern gick pinsamt långsamt, och under hela passet hade jag ett väldigt ojämnt tempo. Hade dåligt med tryck i benen uppför men kompenserade istället med att sprinta i nedförsbackarna. Det är barnsligt kul att springa snabbt nedförs i FiveFingers.


Snabbt i nedförsbacken. Annars mellan 6 och 8-tempo.

Har mått ganska dåligt idag p.g.a. lingonveckan och hade jobbiga PMS-besvär igår. Trots det sprang jag bara något långsammare än på Blodomloppet förra året. Då var jag i bättre form. Det känns att det inte är konditionen eller pannbenet som sinkar min fart nu, utan det är alla extrakilon som mina ben måste förflytta som är jobbigt. Men då det här inte är någon bantarblogg kommer jag inte skriva vidare på det, jag försöker bara reda ut varför det känns tungt.

Idag var inte bara mina första 5 km i FiveFingers, det var även premiär för nya pulsklockan. För att vara van vid Garmin 305 känns 110:an väldigt avskalad. Den här klockan siktar främst in sig på dem som vill se så basal (grundläggande) information under passet som möjligt. Aktuell puls, distans, tempo och tid och är det man kan se på displayen. Desto mer data visas när man laddat in passet på Garmin connect. Jag är van vid alla möjliga funktioner från 305:an, men när jag tänker efter - behöver jag verkligen all den här informationen medan jag springer? Hjälper det mer än det gör skada? Kanske less is more?

Definitivt kommer jag nog tycka att den här klockan är mer dynamisk, den känns inte särskilt grenspecifik om ni förstår vad jag menar. Jag kan använda den när jag tränar i stort sett vad som helst utan att behöva ändra inställningar. Det gillar jag.


Garmin forerunner 305 & Garmin forerunner 110

Två löppass den här veckan. 9,54 km totalt.

5 kommentarer:

 1. grattis till de första 5!

  SvaraRadera
 2. Oj, vad 305:an ser klumpig ut bredvid. Kanske dags att byta för mig med.

  SvaraRadera
 3. vart lite sugen på 110an jag med... får se om jag slår till i höst eller om alla pengar går till resekassan :)

  SvaraRadera
 4. Ååh, jag vill ha 110:an. Det ska jag nog börja spara till. Just nu har jag en gammal klocka där jag bara tar tiden, inget annat. Hur uråldrigt som helst. Det är verkligen spännande med dina FiveFingers och så pännande att följa dig.
  Kram

  SvaraRadera