onsdag 11 augusti 2010

Debatten om LCHF och amning

Jag blir trött på hela debatten. Eskimåerna har klarat sig utmärkt på att amma sina barn på fett och protein, alltså deras naturliga kost, och de är förmodligen världens friskaste folkslag. Stenåldersmänniskorna klarade sig också utmärkt, annars skulle inte vi sitta här idag.

De enda som verkar ha problem med vad vi äter är vi moderna västlänningar. Vi lider inte av svält, men vi får diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Något som stammar som äter naturlig lågkolhydratkost inte ser röken av.

Att käka skräpmat eller en kost helt utan animalier är tydligen OK?

Kroppen är en fiffig konstruktion. Det behövs lite kolhydrater i mjölken för att barnen ska växa, och det kan mammans kropp själv tillverka. Det ska mycket till för att t.ex. barnet i magen ska bli påverkat av moderns tillstånd. Barnet prioriteras i alla lägen.

Är man ändå orolig för att mjölken inte innehåller det den ska kan man ju alltid testa vad mjölken innehåller, så slipper man oroa sig.

1 kommentar:

  1. Det vore ju väldans underligt om något som är "naturligt, det bästa, vad vi är gjorda för att äta" plötsligt inte längre skulle vara bra bara för att det är en väldigt ung människa inblandad? Blir man ammad av en LCHF-ätande mamma får man väl en så bra start i livet man bara kan få. Enligt mitt sätt att se det iaf. :-)

    SvaraRadera