tisdag 31 augusti 2010

Sugen på löpning & tålamod

Nu har det hänt under mina två senaste promenader att jag tar några löpsteg rent spontant. Det känns skönt att kunna ta promenader som sedan resulterar i lite löpning än att gå ut med inställningen att man ska springa men tvingas promenera. Det blir en positiv vändning istället för en negativ.

Jag & Fredrik gick runt i skogen i tåstrumporna och fothandskarna. Konstaterar att Speed inte är till för höstlöpning i skogen. Det var gott om lera och vatten på en stig vi gick på och det läckte in. Jag längtar tills addnature får in Sport Trek i sitt sortiment så jag får hem ett par. Jag har förhandsbokat ett par 38:or och modellen väntas komma in under oktober månad.

Jag tränar lågintensivt just nu som jag skrivit tidigare för att ställa om till fettdrift. I en sådanhär ganska tuff period är det viktigt, iallafall för mig, att läsa om andra som lyckats bra. Jag läste lite om fettdrift på Calle Robertssons hemsida. Enligt hans träningsschema under omställningsperioden tog det fyra veckor för honom att kunna träna normalt igen. Det gäller att ha tålamod och verkligen tro att det kommer bli bättre.

Jag tror på konceptet att använda sig av fettet i kroppen som bränsle istället för att äta kolhydrater för att orka träna. Vilket annat djur kolhydratladdar? Vilket annat djur går in i väggen? Vi har ett stort fettlager av en anledning, och det känns bortkastat att inte använda sig av det.

2 kommentarer:

  1. Lera i skorna är allt annat än mysigt! :(
    Ska genast surfa iväg till Calle och läsa på.. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Spännande, spännande det här med fettdrift.

    SvaraRadera